Ședința Legislativului // Parlamentul a decis constituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea jafului bancar

Anticoruptie.md
10/06/2019
Captura video privesc.eu

Parlamentul Republicii Moldova s-a convacat în ședință plenară. Deputații examinează Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Proiectul a fost prezentat de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

În decurs de 60 de zile, comisia urmează să audieze părțile și persoanele implicate și să raporteze Parlamentului. Conform documentului, membrii comisiei urmează să aibă acces total la raportul Kroll 2. „Acolo unde sunt indicați cei vinovați de furtul miliardului”, a menționat Slusari.

Proiectul inițial a fost semnat de deputații blocului ACUM. Socialistul Vlad Batrîncea a propus ca proiectul să fie semnat și de fracțiunea PSRM.

UPDATE 14:40 Deputatul socialist Vlad Batrîncea a propus ca această comisie să fie alcătuită din nouă deputați: PRSM – trei membri, Blocul ACUM – trei membri, opoziție – trei membri.  Membrii comisiei respective vor fi Vladimir Țurcan, Vladimir Golovatiuc, Adrian Lebedinschi (PSRM), Alexandru Slusari, Dumitru Alaiba, Lilian Carp (Blocul politic ACUM). 

Comisia va avea la dispoziție un termen de trei luni pentru a audia părțile și persoanele implicate. Membrii comisiei vor avea acces la Raportul complet Kroll. 

Președintele Comisiei a fost ales Alexandru Slusari, vicepreședinte - Vladimir Golovatiuc, secretar - Lilian Carp.

Andrei Nastase a declarat presei după ședința Parlamentului că va fi cerută publicarea Raportului Kroll 2 și va fi cerut sprijinul instituțiilor internaționale de drept din UE și SUA pentru a asigura o anchetă calitativă a furtului miliardului de dolari din cele trei bănci devalizate.  

Anticoruptie.md
10/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii