Şef nou la Penitenciare. Cine a câştigat concursul organizat de Ministerul Justiţiei

Julieta Saviţchi
19/10/2021

Anatolie Falca, un pensionar al sistemului penitenciar, a câştigat concursul organizat de Ministerul Justiţiei pentu funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Anatolie Falca a obţinut la concurs 8,12 puncte, în raport cu concurenţii săi, Roibu Alexandru și Dobînda Vasile, care au obţinut 6,22 şi 6,20 puncte.

Anatolie Falca este în grad de colonel în justiţie şi a lucrat în sistemul penitenciar aproximativ 20 ani. Acesta a deţinut mai multe funcţii, înclusiv de şef interimar al Direcţiei Trupelor de Pază, Supraveghere şi Escortare.

În perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc, prin ordinul ministrului Justiţiei nr. 635 din 9 august 2017, Anatolie Falca, a fost numit director adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, funcţie pe care a deţinut-o mai puţin de un an.

În ultima Declaraţie de avere şi interese personale, semnată de Anatolie Falca la plecarea din sistem, nu se regăsesc bunuri imobile sau alte averi. Unicul bun raportat de Falca este un automobil de model Renault

Megane, fabricat în 2010 şi cumpărat în 2014 cu 3000 de euro.

Julieta Saviţchi
19/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii