Şefa cabinetului de miniştri, Natalia Gavrilița, va participa la Consiliul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Anticorupţie.md
26/10/2021

Şefa Guvernului de la Chişinău, Natalia Gavriliţa, va prezida alături de Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, cea de a şasea reuniune a Consiliului de asociere UE-Republica Moldova.

Agenda celui de al 6-lea Consiliu de Asociere include următoarele subiecte: 

- dialogul politic și reforma, asocierea politică;

- cooperarea și convergența în domeniul politicii externe și de securitate; 

- libertatea, securitatea și justiția;

- comerțul și zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare;

- cooperarea economică și cooperarea sectorială;

- domeniul energiei.

În cadrul Consiliului de Asociere, prim-ministra Natalia Gavrilița va semna Acordul de asociere la  programul Orizont Europa, un program cheie de finanțare pentru cercetare și inovare care abordează schimbările climatice, ajută la atingerea ibiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU și stimulează competitivitatea și creșterea.

Agenda  vizitei conține și un șir de întrevederi cu înalți reprezentanți ai UE, inclusiv cu Josep Borrell Fonteles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Kadri Simson, comisar pentru energie, dar și Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret și Katarina Mathernova, directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene. 

Șefa Guvernului de la Chişinău va fi însoțită de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

 

Anticorupţie.md
26/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii