Șefa Direcției Educație, Tineret și Sport Tatiana Tverdohleb a demisionat, urmare a scandalului licitațiilor trucate

Anticoruptie.md
26/12/2016
Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb. Foto: europalibera.org

Şefa Direcţiei Generale Educaţie Tineret şi Sport Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb și-a dat demisia, în contextul scandalului legat de licitațiile trucate pentru aprovizionarea grădinițelor cu produse alimentare.

Tverdohleb, care a deținut șefia direcției municipale timp de zece ani, a declarat că este mulțumită că nu a fost nevoită să plece din funcție pe ușa din spatele a Primăriei. De asemenea, funcționara a insistat că nu a avut nicio implicare în scandalul privind licitațiile de procurare a produselor alimentare pentru grădinițe. „Regret cele întâmplate. Sunt și eu mamă, bunică și nu este plăcută această situație. Mereu am fost de părerea că trebuie pedepsit cel care face”, a punctat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, precizând că intenționează să revină la activitatea didactică.

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a anunțat că pentru numirea viitorului șef al Direcției va fi organizat un concurs public.

La sfârșitul lunii octombrie, procurorii și ofițerii Anticorupție au anunțat despre reținerea a 17 funcționari publici și reprezentanți ai agenților economici în dosarul licitațiilor trucate cu produse alimentare la școlile și grădinițele din Capitală, în total fiind bănuite 23 de persoane. Reprezentanții CNA au explicat că trucarea licitațiilor a avut loc prin aranjarea condițiilor de concurs pentru un anumit agent economic, participarea diferitor firme care în realitate erau gestionate de aceeași persoană sau oferirea de informații contra plată despre celelalte oferte prezentate. Suma mitei era de până la 10.000 de lei.

Oamenii legii au prezentat interceptări din care reiese că o parte din produsele livrate erau alterate. Printre cei plasați în arest se numără șefi și contabili din cadrul direcțiilor Educație, Tineret și Sport de sector, dar și mai mulți oameni de afaceri.

Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat o anchetă privind câștigătorii licitațiilor pentru livrarea produselor alimentare în școli și grădinițe. Din investigație aflați detalii și despre oamenii de afaceri vizați în acest dosar.

Anticoruptie.md
26/12/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii