Șeful Moldelectrica, Ghenadie Dimov, unul dintre managerii răsfățați ai statului, a fost demis

Ilie Gulca
17/09/2021
Ghenadie Dimov

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a semnat un ordin privind demiterea  directorului întreprinderii de stat Moldelectrica, Ghenadie Dimov.

„Am semnat ordinul privind demiterea șefului întreprinderii Moldelectrica, Ghenadie Dimov”, a scris Spânu. El a precizat că fondatorul Moldelectrica este Ministerul Infrastructurii și Dezvoltare Regională.

Ghenadie Dimov a administrat Moldelectrica din 2008. El a devenit cunoscut pentru faptul că în 2015 s-a adresat Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică (ANRE) să fie majorate de 3,5 ori tarifele pentru transportul electrice, dar a obținut o creștere de 60%.

În 2020, veniturile lui Dimov au aproape un milion de lei. El a primit un salariu de aproape 76.000 de lei.

Potrivid unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice, în 2015 întreprinderea a înregistrat pierderi de 496 de milioane de lei, iar șeful ei, Dimov, a avut un salariu de 28.000 de lei.

Solicitat de Transparency International-Moldova să spună ce salariu are și care sunt veniturile companiei, Dimov a refuzat sub pretextul că legea nu îl obligă să ofere astfel de informații.

Ilie Gulca
17/09/2021Become a Patron!

Comentarii