Doc // Șeful Procuraturii Anticorupție solicită mărirea numărului de personal al Procuraturii

Anticoruptie.md
15/11/2019
Foto: CIJM

Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a solicitat Legislativului să mărească numărul de procurori și de personal auxiliar al Procuraturii. Într-o scrisoare expediată în adresa președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Morari a subliniat că volumul de lucru al Procuraturii Anticorupție a crescut considerabil în ultima perioadă și solicită revizuirea Hotărârii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii.

Astfel, Morari solicită mărirea numărului de procurori de la 720 la 750 și personal auxiliar de la 700 la 750 de unități. „Volumul de muncă al procurorilor din Procuratura Anticorupție a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii. În condițiile actuale, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunându-se măsuri administrative pentru soluționarea acestei chestiuni. Mai mult, în cazul unui volum mare de lucru există pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigației, cât și a imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune. Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora”, se mai arată în solicitarea lui Morari.

Anticoruptie.md
15/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii