Șeful statului, Igor Dodon, solicită sprijinul comunității internaționale: „PDM nu intenționează să transmită puterea pe cale pașnică”

Anticoruptie.md
09/06/2019
Captura video tv8.md

Președintele Igor Dodon cere ajutorul comunității internaționale pentru a soluționa situația politică de la Chișinău. El consideră că nu există o altă soluție decât ”să ne adresăm comunității internaționale cu îndemnul de a deveni intermediari în procesul de transmitere pașnică a puterii”.

„Ieri am arătat că noi, cetățenii Republicii Moldova, cu opinii diferite despre politica internă și externă, putem să ne unim de dragul unui scop comun: eliberarea Moldovei de regimul dictatorial criminal. Este important să nu oprim presiunea noastră și să continuăm lupta. Din câte vedem, Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal în pofida faptului că procesele de ieri din Parlament și noul Guvern format au fost susținute de majoritatea cetățenilor și au fost recunoscute de partenerii noștri externi din Vest și din Est”, a menționat el.

„În această situație, noi nu avem o altă soluție decât să ne adresăm comunității internaționale cu îndemnul de a deveni intermediari în procesul de transmitere pașnică a puterii și/sau să îndemnăm poporul Moldovei la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice.”

„Sunt convins că procesul este lansat și nu există cale de întoarcele. Trebuie să mergem până la final. Noi nu vom face cale întoarsă. Cu privire la acțiunile stradale de astăzi, organizate de Partidul Democrat, vă îndemn pe toți să rămâneți acasă, alături de cei apropiați. Nu vă lăsați intimidați și provocați de reprezentanții lui Plahotniuc. Avem o altă situație. În Moldova a venit schimbarea!”, se arată în mesaul lui Dodon.

Totodată, șeful statului a comentat decizia de duminică a Curții Constituționale. „Un pas disperat de a te folosi de Curtea Constituțională controlată, în scopul uzurpării în continuare a puterii. Singura ieșire din situație este mobilizarea internă și externă și o ripostă dură uzurpatorilor”, a spus Dodon.

Anticoruptie.md
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii