Sergiu Litvinenco avertizează: „Îi rog pe funcționarii publici din ministere să refuze îndeplinirea indicațiilor ilegale ale miniștrilor lui Dodon”

Mădălin Necșuțu
16/07/2021
Facebook

Deputatul Sergiu Litvinenco le-a cerut, vineri, funcționarilor să nu accepte funcții de conducere sau să facă compromisuri și să comită ilegalități la comanda politică a Socialiștilor, cei care ar dori să-și numească oamenii în funcții-cheie pe utima sută de metri.

„Primesc tot mai multă informație cu privire la încercările disperate a miniștrilor lui Dodon de a numi în funcții pe ultima sută de metri diferiți conducători de instituții. Se întâmplă la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne, la Ministerul Educației, la Ministerul Agriculturii”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

El a avertizat că astfel de lucruri sunt în afara legii.

„În primul rând, am mari dubii că aceste proceduri sunt legale, mai ales având în vedere considerentele de principiu ale hotărârii Curții Constituționale nr.7 din martie 2021 referitoare la atribuțiile Guvernului interimar. Imediat după învestirea noului Guvern, toate aceste numiri (dacă vor avea loc) vor fi analizate și – sunt aproape sigur – vor fi anulate. Îi rog pe funcționarii publici din ministere (care-s membri în comisiile de concurs) să refuze îndeplinirea indicațiilor ilegale ale miniștrilor lui Dodon – legea le permite asta și îi protejează. M-aș adresa și miniștrilor care fac prostii chiar și în ultimele zile de aflare în funcții, însă nu cred că are rost. Cu ei va trebui să discute procurorii”, a concluzionat el.

Mădălin Necșuțu
16/07/2021Become a Patron!

Comentarii