Sergiu Litvinenco: „Stoianoglo a trecut o linie roşie, folosind funcţia pe care o deţine în interes propriu”

Irina Odobescu
04/10/2021
Foto: Sergiu Litvinenco via Facebook

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a criticat  declaraţiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în care acesta a acuzat actuala guvernare și partenerii de dezvoltare că îl discreditează. Litvinenco a catalogat mesajul lui Stioanoglo ca unul „disperat, prin care acesta încearcă să se victimizeze”. 

„În primul rând, Stoianoglo a trecut o linie roşie, folosind funcţia pe care o deţine în interes propriu şi acesta este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Încălcarea dreptului la viață privată se admite doar în interesul urmăririi penale și nicidecum în interesul personal al individului care încă mai deţine funcția de Procuror General”, a scris Sergiu Litvinenco.

Aces mesaj este în contextul citirii de Stoianoglo ale mesajelor din telefonul fostului procuror anticorupție, Viorel Morari. Frânturi de mesaje au fost scoase din convorbirile lui Morari cu Veaceslav Gribincea, Peter Michalko și Iulian Rusu. 

Litvinenco a mai scris că Stoianoglo a confirmat indirect că așa-numitul concurs pentru selectarea sa ca procuror general „a fost trucat”. „Despre faptul că el va fi „alesul” se știa înainte de începerea acestuia. Este clar că a fost numire şi nu alegere şi că această numire a fost rezultatul unui târg politic cu Dodon”, a mai scris Litvinenco. 

„În al treilea rând – și asta e cel mai grav – Stioanoglo a recunoscut că a beneficiat de favoruri din partea lui Platon, prin faptul că i-a solicitat ”ajutorul”. Vorbim de o „favoare” oferită de un inculpat unui procuror general! Nu doar bunul simţ (se vede clar că Stoianoglo nu-l mai are), dar chiar Legea nu admite așa ceva decât în cadrul unor mecanisme procedurale (martor, expert etc.)”, a mai scris minsitrul Justiției. 

Litvinenco consideră că cele expuse de procurorul general sunt suficiente pentru inițierea unei proceduri disciplinare.

Irina Odobescu
04/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii