SIS, despre reținerea persoanelor civile de către Tiraspol: „O posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice din Republica Moldova”

Ilie Gulca
08/10/2020

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) percepe răpirea ofițerului de poliție, Andrei Amarfi, și reținerea persoanelor civile, în perioada 7-8 octombrie, de către așa-zisul serviciu de securitate de la Tiraspol drept tentativă de influențare a proceselor democratice din Republica Moldova. Acest comunicat al SIS este o reacție la informațiile făcute publice de deputatul Chiril Moțpan.

SIS a comunicat că deține informații operative despre reținerea unor persoane cărora li se incriminează activitatea în interesul organelor constituționale ale Republicii Moldova.

„Informațiile au fost furnizate în regim de urgență către organele de ocrotire a normelor de drept și, în continuare, sunt depuse eforturi pentru elucidarea circumstanțelor și eliberarea cetățenilor Republicii Moldova”, menționează sursa citată.

Totodată, SIS a amintit că a reușit să identifice persoanele care au participat la răpirea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești și a transmis materialele prealabile obținute Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat.

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat, joi, o ședință de lucru în cazul răpirii, în decursul zilei de miercuri, a unui ofițer al Inspectoratului de Poliție Florești și altor persoane civile de către structurile de forță nerecunoscute din regiunea transnistreană.

Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal pe marginea răpirii angajatului Inspectoratului de Poliție Florești în baza art. 164, aliniat 2, „Răpirea unei persoane” și art. 351, alineatul 2, „Uzurparea de calității oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

Ilie Gulca
08/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii