Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ // 27 de instituții activează la distanță, iar peste 13 mii de elevi sunt în autoizolare

Irina Odobescu
07/12/2020

Numărul instituțiilor de învățământ general din țară care activează de la distanță din cauza carantinei a ajuns la 27, anunță autoritățile. În același timp, 520 de elevi au fost diagnosticați cu COVID-19, iar 13.017 elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

În instituțiile de învățământ general din țară, 624 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar 575 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 140 de persoane, iar alte 245 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, au fost înregistrați 21 de elevi, 16 cadre didactice și 14 persoane din personalul nedidactic și auxiliar testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, 24 de grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, încă 36 de studenți au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar 179 de studenți se află în autoizolare. 26 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, iar în autoizolare se află 23. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 12 persoane, iar 13 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.321 de instituții de învățământ. În prezent, 23 de instituții și 58 grupe de copii se află în carantină. 9 copii au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, iar alți 1.719 copii se află în autoizolare. 142 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 229. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 105 de persoane, iar alte 234 se află în autoizolare.

Irina Odobescu
07/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii