Sondaj IMAS// Maia Sandu ar acumula cel mai mare număr de voturi la scrutinul prezidențial

Anticoruptie.md
22/05/2024
colaj CIJM

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, președinta Maia Sandu ar câștiga al doilea mandat. Sunt datele sondajului „Barometrului Socio-Politic – Mai 2024”, realizat de compania IMAS,  la comanda Independent News (România).

Datele din sondaj nu includ și opinia votanților din regiunea transnistreană și nici a celor din diaspora. Potrivit infromațiilor acumulate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Maia Sandu ar obține 35,2% din totalul participanților la sondaj. Pe locul doi se clasează Igor Dodon care ar acumula 16,4%. În top se regăsește și edilul capitalei Ion Ceban, care ar fi votat de 5,9% din respondenți. 

În cazul respondenților deciși, candidatura Maiei Sandu ar fi votată de 41,3%, iar pentru Igor Dodon și-ar da votul 19,3% dintre participanții la sondaj. 

sursa: IMAS 
Aceeași sursă indică că în turul II al scrutinului prezidențial Sandu ar obține mai puține voturi. Conform sondajului IMAS, Dodon ar lua 43,5% din voturi în turul doi, iar Maia Sandu - 41,3%. În cazul eventualității alegerilor parlamentare organizate duminica viitoare trei partide ar accede în Parlament: PAS cu 33,7% sau 42,5% din numărul respondenților deciși, BCS - 22,3% sau 28,2%, dar și Blocul „Pobeda” al condamnatului Ilan Șor - 11,6% sau 14,7%.

sursa: IMAS
Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 19 mai pe un eșantion de 1 088 de persoane, marjă de eroare fiind de +-3%.

 

Anticoruptie.md
22/05/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii