Sondaj IPP și Watchdog: Două partide ar intra în Parlament pe intenția de vot a celor deciși. Marja indecișilor depășește totuși 30%

Mădălin Necșuțu
21/06/2021
Watchdog

Doar două forțe politice ar accede în Parlamentul de la Chișinău, conform ultimului sondaj realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) și Watchdog, acestea fiind Partidul Acțiune și Solidaritare (PAS) și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS).

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS ar obține un scor de 49,8%, iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar obține 28% și reprezintă opțiunea respondenților decisi. Cu toate acestea, cele două opține puțin mai mult de două treimi dintre respondenți, restul fiind cei indeciși. După cele două formațiuni, clasamentul este urmat de Blocul electoral „Renato Usatîi” cu 6,3%, Partidul Șor 4,7%, Partidul Democrația Acasă – 2,4%, Platforma DA – 1,8% și Alianța pentru Unirea Românilor – 1,7%.

La capitolul încredere, sondajul arată că Maia Sandu conduce topul încrederii cu 32,6%, fiind urmată de liderul socialiștilor Igor Dodon cu13,8%), apoi Vladimir Voronin cu 2,8%. Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 19 iunie pe un eșantion de 1.104 de respondenți, cu o marjă de eroare de 3%. Sondajul nu a luat în calcul respondenți din regiunea transnistreană și din diaspora.

Mădălin Necșuțu
21/06/2021Become a Patron!

Comentarii