SONDAJ // PAS și PSRM, la egalitate. Platforma DA, cu șanse să acceadă în Parlament  

Ilie Gulca
05/07/2021
Asociatia Sociologilor și Demografilor

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, patru partide ar accede în Parlamentul de la Chișinău: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cu 37,4% și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (37,1%) – la egalitate aproape. Acestea sunt datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit aceluiași studiu, formațiunile politice sunt urmate la mare distanță de Partidul ȘOR – 6,8% și Partidul Platforma „DA” – 5,4%. Blocul Renato Usatîi este creditat cu 5,5% numai că această formațiune, în calitate de bloc electoral, are nevoie de 7% pentru a intra în viitorul legislativ.

Acestea sunt voturile pe care le-ar obține partidele candidate de la cei care se declară deciși să participe la vot, și anume peste 83%.

Conform ultimelor sondaje realizate de Institutul de Politici Publice, partidul pro-prezidențial PAS ar obține peste 50% din voturi și majoritatea în noul Parlament cu 101 deputați. Acest fapt a fost susținut luni dimineață la Europa Liberă directorul IPP, Arcadie Barbăroșie. Este ultima zi în care mai apar sondaje înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Ilie Gulca
05/07/2021Become a Patron!

Comentarii