SONDAJ // PAS și PSRM, la egalitate. Platforma DA, cu șanse să acceadă în Parlament  

Ilie Gulca
05/07/2021
Asociatia Sociologilor și Demografilor

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, patru partide ar accede în Parlamentul de la Chișinău: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cu 37,4% și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (37,1%) – la egalitate aproape. Acestea sunt datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit aceluiași studiu, formațiunile politice sunt urmate la mare distanță de Partidul ȘOR – 6,8% și Partidul Platforma „DA” – 5,4%. Blocul Renato Usatîi este creditat cu 5,5% numai că această formațiune, în calitate de bloc electoral, are nevoie de 7% pentru a intra în viitorul legislativ.

Acestea sunt voturile pe care le-ar obține partidele candidate de la cei care se declară deciși să participe la vot, și anume peste 83%.

Conform ultimelor sondaje realizate de Institutul de Politici Publice, partidul pro-prezidențial PAS ar obține peste 50% din voturi și majoritatea în noul Parlament cu 101 deputați. Acest fapt a fost susținut luni dimineață la Europa Liberă directorul IPP, Arcadie Barbăroșie. Este ultima zi în care mai apar sondaje înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Ilie Gulca
05/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii