Soția liderului separatist de la Tiraspol, cu cetățenie românească // Asociația UNIREA-ODIP cere autorităților românești să verifice cazul

Anticoruptie.md
11/02/2020

Svetlana Krasnoselskaia, soția așa-zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care oficial face propagandă antiromânească, ar deține cetățenia statului român. Dezvăluiri în acest sens a făcut președintele Asociației „UNIREA-ODIP”. Marți activistul civic a sesizat Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul României, deputații din Parlamentul Republicii Moldova, precum și Autoritatea Națională pentru Cetățenie. 

„În privința separatiștilor anti-români cu cetățenie Română întreprindem următoarele:

1. Cazul făcut public, deconspirat, mediatizat.
2. Solicitare către Ambasada României de a aduce la cunoștința autorităților responsabile din România a faptului de acordare a cetățeniei române contrar normelor legale.
3. Solicitare către Consulatul României în Republica Moldova de a revizui decizia de acordare a cetățeniei și de retragere a acesteia.
4. Petiție la deputații din Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică și inter-parlamentară în acest caz strigător la cer.
5. Sesizarea Autorității Naționale pentru Cetățenie privind această abatere, în contextul celor peste 350.000 de dosare aflate în revizuire pentru fals în acte publice, anularea acestei cetățenii.
6. Sesizarea organelor de drept și de urmărire penală din România în privința acestor fărădelegi”, a declarat Vlad Bilețchi.

Luni activistul a scos la iveală că soția liderului de la Tiraspol, care oficial „luptă pentru eliberarea de sub români”, are cetățenia statului respectiv. „În timp ce pro-rușii se zbat cu spume la gură pentru „independența Transnistriei (republicii moldovenești nistrene, n.r.)” și lupta pentru „eliberarea de sub români” - liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. Benevol și nesiliți de nimeni se bagă sub cei de „sub jugul” cărora cică vor să iasă. România este rea și criticată doar pentru proștii care cred și le urmează propaganda, în rest - fiecare trage ce poate și pupă drapelul României și depune jurământ de credință patriei”, a reacționat Bilețchi. 

Precizăm că, în prezent, procesul de redobândire a cetățeniei române este blocat, din cauza „unor rețele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei”. Asta în condițiile în care peste 230 de mii de dosare pentru redobândirea cetățeniei române, depuse de basarabeni din 2017 până acum, se află în proces de examinare la autoritățile de peste Prut. 

Anticoruptie.md
11/02/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii