„Sperăm că veți reuși să demonstrați că lucrurile pot fi schimbate”. Lista celor 12 judecători numiți de către Consiliul Superior al Magistraților

Anticoruptie.md
02/04/2024
captura video

12 judecători au depus marți jurământul pentru numirea în funcție în fața membrilor Consiliului Superior al Magistraților (CSM); ei au fost numiți până la atingerea plafonului de vârstă. 

Rând pe rând, cei 12 magistrați au ieșit în față, au depus jurământul, au sărutat drapelul și au oficializat prin semnătură numirea în funcție. Doi judecători au fost numiți la Judecătoria Chișinău, alți doi la Strășeni în sedii diferite; câte doi au fost numiți la Judecătoria Căușeni, în sediul central și sediul din Ștefan Vodă, iar câte un judecător a fost repartizat în judecătoriile din Anenii Noi, Drochia, Bălți, Comrat și Cahul. 

Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, le-a urat noilor judecători nu doar să înfăptuiască justiția, dar să și vadă acest lucru la final, mai ales că așteptările societății sunt foarte mari. 

„Sperăm că veți reuși să demonstrați că lucrurile pot fi schimbate și pot merge bine. Personal vă doresc ca în cariera dvs. să trăiți emoția când o parte care a avut de pierdut procesul să vă mulțumeasă pentru procesul la care a participat. Există asemena cazuri și chiar vă doresc să le trăiți. Succes și vă dorim ca întreg parcursul profesional să demonstrați abilități, capacități. CSM o să aprecieze de fiecare dată prestația judecătorilor și sigur că în cariera profesională judecătorii care vor reuși să se ridice la așteptările societății vor fi promovați de fiecare dată, transferați. De aceea vă dorim ca ardoarea de a înfăptui justiția să nu piară”, a spus Caraman. 

Judecătorii recent numiți vor activa în următorii trei ani în judecătoriile unde au fost delegați, iar ulterior vor putea fi transferați și/sau promovați. Mâine, aceștia vor fi prezentați colectivelor instanțelor judecătorești.

Anticoruptie.md
02/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii