Stare de urgență în sănătate publică până în noiembrie. Restricțiile impuse de autorități

Irina Odobescu
09/09/2021
Foto: MSMPS via Facebook

Republica Moldova intră în stare de urgență în sănătate publică în perioada 10 septembrie–30 octombrie din cauza creșterii bruște a incidenței de infectare cu noul coronavirus. 

Începând cu ziua de sâmbătă, 11 septembrie, persoanele de la vârsta 18 ani vor avea acces la evenimentele din spații închise și deschise doar în baza unor acte. Aceștia vor prezenta o dovadă a vaccinării cu schema completă de imunizare valabilă de la trecerea a cel puțin 14 zile de la ultima doză administrată.

A doua opțiune este prezentarea rezulatului negativ al unui test PCR până la 72 de ore sau a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. O altă opțiune este prezentarea concluziei medicale precum că persoana a fost bolnavă cel mult cu o vechime de șase luni.

O altă posibilitate de a participa la evenimente este prezentarea unui document ce atestă prezența anticorpilor nu mai vechi de 90 de zile.

În următoarele 15 zile, autoritățile vor fi prezenta planul de prevenire și de predictibilitate a acțiunilor în următoarele luni. Autoritățile îndeamnă persoanele să se vaccineze și să poarte mască de protecție.   

Irina Odobescu
09/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii