Starea de urgență în sănătatea publică se prelungește până pe 31 iulie

Crina Dumitriu
11/07/2020

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul Ion Chicu, a decis vineri prelungirea  până la 31 iulie a stării de urgență în sănătatea publică. 

„În ultimele 3 săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil,  pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”, a declarat prim-ministrul.

Membrii comisiei au constatat că riscul iminent pentru sănătatea publică se menține, din care cauză  în aproape toate domeniile rămân în vigoare prevederile și restricțiile de până acum. Rămâne în vigoare respectarea strictă a măsurilor de control și combatere a infecției COVID-19 pe întreg teritoriul țării, în mod special în incinta instituțiilor medico-sanitare, în transport și în unitățile comerciale.

Toate deciziile adoptate de CNESP la ședința de azi sunt cuprinse în Hotărârea nr. 20, care poate fi găsită pe site-ul www.gov.md.

 

 

Crina Dumitriu
11/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii