Statistică oficială: Câți angajați ai MAI s-au îmbolnăvit și câți și-au pierdut viața de la începutul pandemiei de Coronavirus

Irina Odobescu
11/09/2020
Foto: MAI via Facebook

În perioada pandemiei, 867 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au infectat de Coronavirus, dintre care 725 s-au însănătoșit și au revenit la muncă, iar cinci persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Famiile persoanelor care au pierdut lupta pentru viață au fost ajutate financiar de MAI.

„Familiile colegilor noștri care au pierdut lupta pentru viață au fost ajutate financiar de către toți angajații. Din păcate MAI nu are resurse financiare alocate pentru astfel de situații”, a precizat Alina Zbancă, consilieră la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pentru Anticoruptie.md 

Patru colaboratori ai Inspectoratului General de Poliție din Criuleni, Briceni, Bălți și Chișinău au decedat din cauza COVID-19. Și un colaborator al Inspectoratului General Situații de Urgență a pierdut lupta pentru viață din cauza infecției. În afară de Natalia Chirilov, tânăra mamă care a decedat după câteva zile de la nașterea celui de-al treilea copil, angajații MAI care au decedat aveau și alte comorbidități.

Colaboratorul IGP de la Briceni a fost internat la spital cu pneumonie acută, iar abea la a treia testare la coronavirus testul a fost pozitiv. Peste o zi după testare, bărbatul în vârstă de 36 de ani s-a stins din viață din cauza pneumoniei”, a mai spus Alina Zbancă.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raportat 1.106 cazuri de deces la nivel național, printre care 37 de lucrători medicali. 

 

Irina Odobescu
11/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii