Tânărul care a provocat teribilul accident pe Ștefan cel Mare, obligat să plătească un prejudiciu moral dublu

Ilie Gulca
29/04/2021
Ion Tcaciuc. Foto: autoblog.md

Tânărul de 27 de ani, Ion Tcaciuc, care a provocat, pe 17 mai 2020, un grav accident pe bulevardul Ștefan cel Mare la intersecția cu str. Ismail, soldat cu decesul a două persoane și rănirea a altor patru, va trebui să achite un prejudiciu moral dublu, 300.000 de lei, uneia dintre părțile vătămate din dosar. El a fost condamnat de prima instanță la șase ani și opt luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip deschis.

Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis, pe 22 aprilie, recursul lui Ghenadie Bujniță, fratele pasagerului din mașina de taxi decedat în urma accidentului.

Ghenadie Bujniță nu a fost de acord cu decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 11 august 2020, care a stabilit un prejudiciu moral în valoare de 150.000 de lei. El a solicitat dublarea cuantumului prejudiciului moral stabilit de către prima instanță.

Șoferul de taxi avea 40 de ani, iar pasagerul, angajat al Penitenciarului nr. 9 Pruncul – 46 de ani.

În mașină Audi, în momentul impactului se afla și o pasageră de 23 de ani, care a primit îngrijiri medicale. Imediat după accident, șoferul mașinii Audi a fost reținut și arestat.

Ilie Gulca
29/04/2021

Comentarii