Tânărul care a provocat teribilul accident pe Ștefan cel Mare, obligat să plătească un prejudiciu moral dublu

Ilie Gulca
29/04/2021
Ion Tcaciuc. Foto: autoblog.md

Tânărul de 27 de ani, Ion Tcaciuc, care a provocat, pe 17 mai 2020, un grav accident pe bulevardul Ștefan cel Mare la intersecția cu str. Ismail, soldat cu decesul a două persoane și rănirea a altor patru, va trebui să achite un prejudiciu moral dublu, 300.000 de lei, uneia dintre părțile vătămate din dosar. El a fost condamnat de prima instanță la șase ani și opt luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip deschis.

Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis, pe 22 aprilie, recursul lui Ghenadie Bujniță, fratele pasagerului din mașina de taxi decedat în urma accidentului.

Ghenadie Bujniță nu a fost de acord cu decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 11 august 2020, care a stabilit un prejudiciu moral în valoare de 150.000 de lei. El a solicitat dublarea cuantumului prejudiciului moral stabilit de către prima instanță.

Șoferul de taxi avea 40 de ani, iar pasagerul, angajat al Penitenciarului nr. 9 Pruncul – 46 de ani.

În mașină Audi, în momentul impactului se afla și o pasageră de 23 de ani, care a primit îngrijiri medicale. Imediat după accident, șoferul mașinii Audi a fost reținut și arestat.

Ilie Gulca
29/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii