Tentativa de inițiere a referendumului privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă a eșuat. Nu au ajuns două voturi

Anticoruptie.md
13/09/2016
Dorin Chirtoacă. Foto: news.point.md

Tentativa de inițiere a referendumului privind revocarea primarului Capitalei Dorin Chirtoacă a eșuat. Inițiativa a fost susținută de 32 de aleși locali, fiind necesare încă două voturi. La ședința Con­si­li­u­lui Muni­ci­pal Chi­și­nău au fost pre­zenți consilierii din partea PSRM, PPEM, PLDM, PCRM și PN.

„Oamenii au șansa ca la 30 octombrie (ziua când ar fi trebuit să se desfășoare referendumul - n.r.) să facă un pas pentru scoaterea Capitalei din captivitate. Mi-e rușine că, după zece ani de mandat, ajungi să apelezi la Justiția lui Plahotniuc pentru a rămâne în funcție. Nu s-a făcut nimic pentru transformarea Chișinăului într-un oraș în care să rămâi”, a spus, între altele, Oazu Nantoi, consilier PPEM.  

„Pot să-l numesc referendumul păsărelelor. Timp de un an de zile, colegii de la PPEM nu au fost în componență deplină la ședințele CMC, dar astăzi s-au adunat toți. Este un show la care s-a lucrat un an. I-am lăsat pe liderii partidelor care vor acest referendum să facă acest joc. Oamenii s-au convins cine vrea binele Chișinăului și cine nu”, a declarat ulterior Ion Cebanu, liderul fracțiunii PL din CMC.

Acum câteva zile, Curtea de Apel Bălţi a refuzat înregistrarea grupului de iniţiativă care urma să colecteze semnăturile necesare pentru iniţierea referendumului. Decizia a urmat după ce Judecătoria sectorului Centru a dat undă verde acestei inițiative. Plebiscitul putea fi iniţiat însă de Consiliul municipal Chișinău. 

Anticoruptie.md
13/09/2016Become a Patron!

Comentarii