Tentativa de inițiere a referendumului privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă a eșuat. Nu au ajuns două voturi

Anticoruptie.md
13/09/2016
Dorin Chirtoacă. Foto: news.point.md

Tentativa de inițiere a referendumului privind revocarea primarului Capitalei Dorin Chirtoacă a eșuat. Inițiativa a fost susținută de 32 de aleși locali, fiind necesare încă două voturi. La ședința Con­si­li­u­lui Muni­ci­pal Chi­și­nău au fost pre­zenți consilierii din partea PSRM, PPEM, PLDM, PCRM și PN.

„Oamenii au șansa ca la 30 octombrie (ziua când ar fi trebuit să se desfășoare referendumul - n.r.) să facă un pas pentru scoaterea Capitalei din captivitate. Mi-e rușine că, după zece ani de mandat, ajungi să apelezi la Justiția lui Plahotniuc pentru a rămâne în funcție. Nu s-a făcut nimic pentru transformarea Chișinăului într-un oraș în care să rămâi”, a spus, între altele, Oazu Nantoi, consilier PPEM.  

„Pot să-l numesc referendumul păsărelelor. Timp de un an de zile, colegii de la PPEM nu au fost în componență deplină la ședințele CMC, dar astăzi s-au adunat toți. Este un show la care s-a lucrat un an. I-am lăsat pe liderii partidelor care vor acest referendum să facă acest joc. Oamenii s-au convins cine vrea binele Chișinăului și cine nu”, a declarat ulterior Ion Cebanu, liderul fracțiunii PL din CMC.

Acum câteva zile, Curtea de Apel Bălţi a refuzat înregistrarea grupului de iniţiativă care urma să colecteze semnăturile necesare pentru iniţierea referendumului. Decizia a urmat după ce Judecătoria sectorului Centru a dat undă verde acestei inițiative. Plebiscitul putea fi iniţiat însă de Consiliul municipal Chișinău. 

Anticoruptie.md
13/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii