Tiraspolul sfidează dialogul. Posturile abuzive din zona transnistreană rămân neclintite

Anticoruptie.md
09/09/2022
Sursa: novostipmr.com

După o pauză programată, Comisia Unificată de Control și-a reluat ședințele în orașul Bender, având în atenție situația la zi în Zona de Securitate, agravată din aprilie curent prin instalarea abuzivă de către structurile de forță transnistrene a unor noi posturi care obstrucționează libera circulație. În cadrul ședinței nu s-a conturat un consens, discuțiile urmând să continue săptămâna viitoare.  

„Aceste acțiuni provocatoare ale Tiraspolului, dar și nedorința reprezentanților transnistreni de a se conforma actelor de bază ale misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru, au generat un blocaj îndelungat în activitatea Comisiei”, se arată într-un comunicat al Biroului de Reintegrare.

În încercarea de a identifica soluții pentru depășirea blocajului, părțile au efectuat un schimb de opinii.

„Delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția privind necesitatea retragerii necondiționate a posturilor din perimetrul de responsabilitate al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, formulând sub acest aspect propuneri pentru un eventual proiect de decizie”, mai menționează reprezentanții Biroului de Reintegrare.

Cu referire la abordările distructive și retorica tot mai manipulativă a exponenților Tiraspolului tirajată în ultima perioadă în mass-media, dar și pe platforma Comisiei Unificate de Control, delegația Republicii Moldova solicită, repetat, încetarea tentativelor de a politiza activitatea Comisiei și de a o antrena în acțiuni improprii, fapte care diminuează nivelul de încredere între participanții CUC și împiedică instaurarea stabilității în Zona de Securitate.

 

 

 

Anticoruptie.md
09/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii