Toaleta autogării din Hâncești, afacerea de stat a ministrului Gaburici

Anticoruptie.md
24/09/2018
Stiri.md

WC-ul gării auto din Hâncești a devenit o preocupare pătimașă a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Acest minister a emis un comunicat astăzi, 24 septembrie, prin care a anunțat că Gaburici a întreprins o vizită în acest weekend la Hâncești. Ministrul a verificat lucrările de finisare și amenajare a toaletei cu pricina și a discutat cu angajații gării și pasagerii, „pentru a identifica alte probleme cu care se confruntă aceștia”, se menționează în același comunicat.

„Începând cu 2019, va porni reabilitarea tuturor autogărilor din țara noastră. Am vizitat în toate aceste luni multe gări auto. Știu că starea multora lasă de dorit, sunt câteva în care nu există condiții elementare și asta este inadmisibil. Un exemplu este vizita mea la autogara Hâncești de acum câteva luni”, își începe ministrul discursul.

„Atunci zona sanitară era undeva, în afara autogării, într-o stare groaznică, imposibil de apropiat. Am reușit să construim o nouă zonă și avem de astăzi condiții bune în incinta autogării. În curând, va fi amenajată și camera specială pentru mame cu copii. Dar mai avem mult de muncă și sunt necesare investiții mari”, continuă el.

„Odată cu programul de parteneriat public-privat inițiat recent, vom avea autogări reabilitate peste tot în țară. Trebuie să avem condiții bune – grupuri sanitare amenajate și curate, săli speciale pentru mame cu copii, unde să se poată odihni și schimba scutece, săli de așteptare cu aer condiționat vara și căldură iarna. Condiții normale pentru toți cetățenii care circulă anul împrejur, dar și turiștii care vin să ne viziteze și aleg să folosească transportul public”, a menționat Gaburici.

Șeful acestei gări, Nicolae Scai, nu știe cât a costat construcția acestei toalete: „N-am, nu-i”, ne-a spus el bănuitor, motivând că a fost numit șef la autogară din august curent.  

Amintim că și premierul Pavel Filip a manifestat un interes deosebit pentru toaleta din vama Leușeni. Prim-ministrul a fost indignat de faptul că la această toaletă se percepe de la călători câte doi lei. „Au lipit repede, faţă de mine, câteva hârtii că WC-ul este fără plată. Dar am întrebat oamenii care au mers la WC, din autobuzul de alături, și mi-au spus au plătit câte doi lei”, a relatat el preocupat.

Am solicitat foști miniștri să comenteze preocuparea lui Gaburici pentru WC, însă aceștia au ezitat, spunând că nu este un subiect ce ar merita atenția presei.

Anticoruptie.md
24/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii