Topul demnitarilor care deţin cele mai mari suprafeţe de terenuri agricole

Anticoruptie.md
06/05/2017

Deputatul democrat Oleg Sârbu este primul în topul demnitarilor care deţin cele mai multe terenuri agricole. El are în proprietate o suprafaţă totală de aproape 340 de hectare cu o valoare de 1,7 milioane de lei. Potrivit declaraţiei sale de avere pentru anul 2015, ultima pe care a făcut-o publică, terenurile se află în raioanele de nord şi au fost cumpărate în perioada 2009 - 2015. Clasamentul a fost realizat de experții Asociației „Adept”. 

După Oleg Sârbu, în listă urmează deputatul neafiliat Ion Balan cu o suprafaţă de 140 de hectare în valoare de circa 900.000 de lei. Ministrul Finanţelor Octavian Armaşu deţine circa 77 de hectare care ar costa peste un milion de lei. Deputatul liberal Valerian Bejan are peste 46 de hectare care valorează circa jumătate de milion de lei. Cea de-a cincea poziţie este ocupată la fel de un deputat - fostul liberal-democrat Anghel Agache cu 21 de hectare în valoare de 130.000 de lei. 

Următoarele patru locuri din acest top sunt ocupate tot de parlamentari: Nicolae Juravschi, Lidia Lupu, Vladimir Hotineanu, Boris Golovin. Ultima în lista celor zece este o judecătoare de la Curtea Supremă de Justiţiei, Tamara Chişca-Doneva, care deţine circa şapte hectare cu o valoare de peste 130.000 de lei. 

Autorii clasamentului precizează că cei zece demnitari au fost selectaţi în ordine descrescătoare după suprafaţa cumulată a terenurilor agricole deţinute în proprietate - de la cinci hectare în sus. Anterior experţii Asociației „Adept” au realizat topul demnitarilor care deţin mai mult de trei locuinţe, a celor care au mai mult de trei automobile, dar şi a celor care au cele mai multe maşini la preţuri mici

Anticoruptie.md
06/05/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii