Transparency International Moldova anunță concursul „Reflectarea corupției în presa scrisă și electronică”

Anticoruptie.md
04/09/2021
CIJM

Transparency International – Moldova lansează Concursul de materiale jurnalistice „Reflectarea corupției în presa scrisă și electronică” care are drept scop de a încuraja reflectarea argumentată a fenomenului corupţiei de către jurnalişti şi de a diminua toleranţa faţă de acest fenomen.

Condiții de participare 

La concurs pot participa jurnaliști sau grupuri de jurnaliști care au realizat și publicat în presa scrisă (ziare, reviste) și/sau în presa on-line (portaluri, bloguri) articole sau investigații jurnalistice în care au elucidat fenomenul corupţiei din Republica Moldova în perioada octombrie 2020 – septembrie 2021.

Participanţii la concurs pot prezenta câte cel mult 10 articole/investigații, în limbile română sau rusă.

Evaluare și premiere

Investigațiile prezentate la concurs vor fi evaluate de un juriu, format din experți în jurnalism și anticorupție, în baza următoarelor criterii: profunzimea documentării, calitatea argumentării, abordarea etică, dezvoltarea atitudinii intolerante faţă de corupţie.

Cele mai bune articole vor fi incluse în publicația „Jurnaliștii contra corupției”, ediția a XI-a, iar cel puțin trei dintre autori vor fi premiaţi.

Depunerea dosarelor

Dosarele depuse la concurs vor include:

  • articolele prezentate la concurs (textul în format word), cu indicarea instituției mass-media, a datei publicării și a link-ului;

  • acordul autorului/autorilor pentru publicarea articolelor în publicația „Jurnaliștii contra corupției XI” (în cazul în care vor fi selectate de juriul concursului);

  • CV-ul actualizat al autorului/autorilor.

Dosarele vor fi transmise în format electronic la adresele electronice [email protected][email protected] cu mențiunea „Reflectarea coruptiei în presa” până la data de 1 octombrie 2021, ora 18.00.

Tel. pentru relații: 079412919, 079412909.

 

Anticoruptie.md
04/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii