Trei categorii de transport contra 100 de euro. Un bărbat reținut cu permis de condurere fals în Vama Sculeni

Ilie Gulca
14/07/2021

Un moldovean a obținut un permis de conducere, contra 100 de euro, pentru a putea conduce tocmai trei categorii de mijloace de transport. Și aceasta fără să se înscrie, cel puțin, la vreo școală auto. Este vorba de un act fals depistat de polițiștii de frontieră din Sculeni la un bărbat care voia să ajungă în Franța.

„Angajații Direcției regionale Vest efectuează cercetări pe numele unui bărbat originar din raionul Ștefan-Vodă. Acesta se deplasa cu o cursă regulată spre Franța. Polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar și au găsit într-o geantă personală a acestuia un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său cu semne rezonabile de falsificare”, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În cadrul audierilor, precizează sursa citată, tânărul a recunoscut că și-a perfectat actul contra 100 de euro, cu patru ani în urmă, în timp ce se afla la muncă în Federaţia Rusă.

„El a contractat persoana care l-ar fi ajutat pe un site cu anunțuri din Republica Moldova. Documentul neveridic i-a fost transmis ulterior prin intermediul unei curse regulate.”

Acum bărbatul va fi tras la răspundere după ce fapta sa va fi încadrată juridic atragerea la răspundere.

Ilie Gulca
14/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii