Trei procurori, un șef de penitenciar, un consilier și un primar, vizați în procedurile inspectorilor de integritate

Irina Odobescu
19/10/2020
Foto: Talkroute

Autoritatea Națională de Integritate a emis, în perioada 12-17 octombrie, trei procese verbale cu privire la contravenție în privința a doi procurori din Procuratura municipiului Chișinău și a unui acuzator de stat din Procuratura raionului Râșcani. Câte o cauză contravențională a fost pornită pe numele unui șef de Penitenciar, al unui consilier din Consiliul municipal Chișinău și al unui primar din raionul Criuleni pentru nedepunerea/depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. 

Săptămâna trecută inspectorii de integritate au inițiat 10 controale, între care, controlul averii unui primar din satului Corjova, raionul Criuleni. În cazul șefului Inspectoratului de Poliție Șoldănești, al unor primari din raioanele Cahul, Telenești și Ștefan Vodă, al unui director de grădiniță din Călărași și al unui director de gimnaziu din Drochia a fost constatat conflictul de interese. Alte incompatibilități au fost găsite în cazul unui angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, al unui primar din raionul Basarabeasca și al unui viceprimar din raionul Ialoveni.

Au fost pornite în total șase cauze contravenționale pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Subiecții sunt un șef de penitenciar, un primar din raionul Criuleni, un consilier din municipiul Chișinău, un funcționar public din raionul Căușeni, un polițist din raionul Râșcani și un consilier raional din Glodeni. Nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale a fost cauza întocmirii a patru procese verbale cu privire la contravenție în privința a trei procurori și a unui consilier local.

În perioada 12-17 octombrie 2020 inspectorii de integritate au aplicat amenzi în sumă totală de 8.250 de lei.

 

Irina Odobescu
19/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii