Ucraina a început lucrările la autostrada Kiev–Chișinău

Ilie Gulca
13/07/2021
Vladimir Zelenski a confirmat invitația pentru Maia Sandu de a participa la inaugurarea Summit-ului „Platforma Crimeea” și la manifestările dedicate celei de-a 30 aniversare a independenței Ucrainei în august 2021

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat demararea construcției unei autostrăzi moderne, care va lega Kievul și Chișinăul, și edificarea unui pod peste Nistru. Acest anunț a fost făcut într-un comunicat publicat, marți, de către Președinția Ucrainei după o discuție dintre șefii de state ai Ucrainei și Republicii Moldova.

„Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat convingerea că victoria categorică a forțelor democratice proeuropene în alegerile din Moldova deschide calea pentru realizarea un program de modificări interne ambițioase, care va crea condițiile pentru intensificarea relațiilor bilaterale pe toate direcțiile”, se menționează în comunicatul publicat pe pagina web a Președinției de la Kiev.

De asemenea, Zelenski și-a exprimat convingerea că Ucraina și Moldova își vor coordona mai efectiv acțiunile pe calea integrării europene, în special în contextul activității „Asociației Trio” cu participarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei. Liderii statelor au făcut schimb de opinii privind provocările legate de pandemie COVID-19.

Președintele Ucrainei și Moldovei au constatat necesitatea activizării relațiilor economice ucraino-moldovenești și realizarea unor proiecte concrete.

Vladimir Zelenski a confirmat invitația pentru Maia Sandu de a participa la inaugurarea Summit-ului „Platforma Crimeea” și la manifestările dedicate celei de-a 30 aniversare a independenței Ucrainei în august 2021.

Ilie Gulca
13/07/2021Become a Patron!

Comentarii