UE sare în ajutorul Chișinăului pe fondul negocierilor dure cu Gazprom: Comisia Europeană acordă Moldovei 60 de milioane de euro pentru a gestiona criza energetică

Ilie Gulca
27/10/2021

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat miercuri în cadrul unei întrevederi cu prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, că UE va acorda o asistență financiară în valoare de 60 de milioane de euro pentru a sprijini Chișinăul în criza energetică.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat miercuri în cadrul unei întrevederi cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, că UE va acorda o asistență financiară în valoare de 60 de milioane de euro pentru a sprijini Chișinăul în criza energetică care se profilează.

„Sunt bucuroasă să o întâlnesc pe premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pentru a reitera sprijinul nostru deplin pentru Moldova. Mâine, în cadrul ședinței Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova se va consolida și mai mult cooperarea noastră. În acest context, Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova să gestioneze actuala criză energetică”, a scris Ursula von der Leyen pe contul său de Twitter.

„Comisia Europeană tocmai a anunțat debursarea de 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova pe fondul crizei energetică. Îi mulțumesc Ursulei von der Leyen pentru angajamentul de a susține Moldova în gestionarea crizei energetice”, a scris la rândul său Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilie Gulca
27/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii