UE sare în ajutorul Chișinăului pe fondul negocierilor dure cu Gazprom: Comisia Europeană acordă Moldovei 60 de milioane de euro pentru a gestiona criza energetică

Ilie Gulca
27/10/2021

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat miercuri în cadrul unei întrevederi cu prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, că UE va acorda o asistență financiară în valoare de 60 de milioane de euro pentru a sprijini Chișinăul în criza energetică.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat miercuri în cadrul unei întrevederi cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, că UE va acorda o asistență financiară în valoare de 60 de milioane de euro pentru a sprijini Chișinăul în criza energetică care se profilează.

„Sunt bucuroasă să o întâlnesc pe premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pentru a reitera sprijinul nostru deplin pentru Moldova. Mâine, în cadrul ședinței Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova se va consolida și mai mult cooperarea noastră. În acest context, Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova să gestioneze actuala criză energetică”, a scris Ursula von der Leyen pe contul său de Twitter.

„Comisia Europeană tocmai a anunțat debursarea de 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova pe fondul crizei energetică. Îi mulțumesc Ursulei von der Leyen pentru angajamentul de a susține Moldova în gestionarea crizei energetice”, a scris la rândul său Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilie Gulca
27/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii