Un ambasador al Republicii Moldova și un fost procuror PCCOCS, vizați în controalele ANI

Anticoruptie.md
19/04/2021

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat săptămâna trecută controlul averii unui ambasador al Republicii Moldova într-un stat din Europa. În același timp, trei proceduri de control privind posibile conflicte de interese au fost pornite în privința unui vicepreședinte de raion și doi primari din raioanele Soroca și Fălești.

Alți doi primari din raioanele Nisporeni și Râșcani sunt verificați pentru incompatibilitate de funcție. Inspectorii de integritate au constatat că un fost procuror al PCCOCS a încălcat regimul juridic al averii.

Inspectoratul de Integritate al ANI a aplicat amenzi în sumă totală de 4.500 de lei pentru nerespectarea regulilor la depunerea declarațiilor de avere și interese personale, dintre care 2.250 de lei au fost achitate.

Primarul localității Aluniș din raionul Râșcani a declarat un nou conflict de interese la ANI. Conform prevederilor legale, acesta a primit o soluție de la inspectorul de integritate pentru rezolvarea situației de conflict.

Anticoruptie.md
19/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii