Un democrat a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar

Irina Odobescu
05/12/2019
vipmagazin.md

Deputatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, și-a dat joi demisia, pentru a putea prelua mandatul de primar al orașului Hâncești. Demisia democratului a fost votată unanim de membrii Legislativului. Botnari a anunțat că părăsește și formațiunea care l-a adus în Parlament.

După ce socialistul Vasile Bolea a prezentat proiectul de hotărâre privind demisia lui Botnari, Maria Ciobanu, deputată din partea Blocului ACUM, l-a întrebat:„Se duce doar dumnealui sau cu tot cu borsetkă?”, făcând aluzie la deputaul PDM, Constantin Botnari, considerat mâna dreaptă a lui Vladimir Plahotniuc.

În aceeași zi, Alexandru Botnari a declarat în cadrul unui briefing că părăsește Partidul Democrat și se retrage din politică.„Astăzi mă retrag din politică. Voi munci cu oamenii, indiferent de conjunctura politică. Când voi reveni în politică, voi anunța presa. Lucrurile în politică trebuie să se schimbe. Am avut o echipă foarte bună. Vreau să anunț că alături de fostul Președinte, dnu Plahotniuc, s-au adunat foarte mulți oameni cumsecade, care ar putea realiza ceva în țara asta”, a explicat Alexandru Botnari.

La alegerile locale din toamna trecută, Alexandru Botnari a câștigat fotoliul de primar al orașului Hâncești, obținând în turul doi 52,86% la sută din sufragii.

Amintim că Alexandru Botnari a fost primar de Hîncești din 2003 până în 2019, aderând pe parcurs la PDM.

Primarul de Hâncești a fost subiectul mai multor anchete jurnalistice. În 2011, un audit al Curții de Conturi a constatat că Alexandru Botnari, fiind primar, a luat în comodat, de la Întreprinderea municipală de amenajare a teritoriului „Amen-Ver”, un autoturism de lux - Audi Q7. Între 2009 și 2011, administrația locală a orașului Hâncești a plătit pentru întreținerea acestei mașini peste 223 de mii de lei, bani care au fost raportați drept servicii pentru amenajarea teritoriului.


Totodată, în perioada 2016-2018, pe când Botnari era primar de Hîncești, firma în care el a figurat asociat - Petrocub&CO SRL, a câștigat mai multe licitații publice. Valoarea contractelor depășește cifra de 2,5 milioane de lei. Două dintre aceste contracte, în valoare de 336 de mii de lei, au fost încheiate chiar cu Primăria Hânceşti.

Irina Odobescu
05/12/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii