Un deputat PAS a renunţat la mandat în favoare funcţiei de director la Vamă. Cine este şi ce avere declară

Irina Odobescu
06/09/2021
Foto: customs.gov.md

Igor Talmazan a fost numit, luni, în funcţia de director al Serviciului Vamal. Talmazan a ocupat locul 34 în lista electorală  Partidului Acțiune și Solidaritate și a acces în Parlament după alegerile din 11 iulie 2021. 

Igor Talmazan este licenţiat în drept, fiind avocat de profesie. Anterior, a activat ca șef al cabinetului președintelui fracțiunii parlamentare a PAS. Pe parcursul anului 2019, a activat în calitate de șef al Corpului de Control al prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu. Până a adera la PAS, a fost consilier municipal și reprezentant al Partidului Liberal, deţinând o perioadă funcția de viceministru al Mediului și în cea de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat. 

În Declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală, Talmazan a indicat venituri de aproape 300 de mii de lei pentru perioada 2019 – 2020.  Acesta declară trei automobile, inclusiv un Kia Sportage, fabricat în 2014, pe care îl deţine din 2019. Un automobil l-a vândut în 2020, primind pentru el un avans de 30 de mii de lei. 

Talmazan deține 100% din SRL SQS - Group, companie care e specializată în transportul de mărfuri şi comerţ angro. De la aceeași companie a obținut dividente de aproape 11 mii de  lei. 

Irina Odobescu
06/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii