Un fost ministru al Justiției și un avocat, candidați la funcția de membru al Consiliului ANI

Anticoruptie.md
13/06/2017
moldovacurata.md

Avocatul Oleg Efrim, fostul ministru al Justiției, și Ivan Ungurean, şi el apărător, anterior șef al Secției de expertiză juridică a Cancelariei de Stat, sunt singurii candidați care s-au înscris în cursa pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI, din partea Guvernului. Concursul este organizat de Ministerul Justiției. 

Funcția a rămas vacantă după ce fostul membru al Consiliului de Integritate din partea Guvernului, Victoria Iftodi, a fost aleasă în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Ministerul Justiției a demarat procesul de colectare a dosarelor pentru noul concurs pe 2 iunie. 

Mandatul de membru al Consiliului de Integritate este de cinci ani. Persoanele alese în această funcţie nu pot fi numite pentru al doilea mandat consecutiv. Membrii Consiliului pleacă din acest post odată cu expirarea celor cinci ani sau prin revocarea persoanei de către entitatea care a desemnat-o. Aceştia mai pot pleca din funcţie prin demisie, pensionare sau în caz de deces.

Oleg Efrim este în prezent avocat și cadru didactic, iar Ivan Ungurean, în perioada 2008 – 2013, a mai activat în Direcția generală legislație a Ministerului Justiției.

Anticoruptie.md
13/06/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii