Un fost ofițer de investigații al CNA, numit șef al ANRCETI

Anticoruptie.md
17/07/2018
Noul director al ANRCETI, Octavian Rău (centru) alături de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Foto: mei.gov.md

Proaspătul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Octavian Rău, era șomer la momentul angajării. Anterior el a activat în calitate de ofițer de investigație în cadrul Centrului Național Anticorupție și șef de departament în cadrul Întreprinderii de Stat Registru (actuala Agenție de Servicii Publice, n.r.). Oficialul a fost prezentat angajaților instituției marți, 17 iulie, de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. 

Din decembrie 2012 până pe 25 februarie 2016, Octavian Rău a activat la Centrul Național Anticorupție (CNA), fiind promovat până la funcția de ofițer de investigație pe cazuri excepționale în cadrul Direcției teritoriale Centru a CNA. Ulterior, acesta a fost angajat la Întreprinderea de Stat Registru, în funcția de director al Departamentului Identificare Înmatriculare a Transportului și Calificare Auto, unde a activat până în septembrie 2017. Contactat de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice, Octavian Rău a declarat că din luna septembrie a anului trecut și până în prezent a fost șomer.

Ultima declarație de avere și interese personale completată de noul director al ANRCETI este cea pentru 2015, când activa la CNA. În actul respectiv Rău a trecut pe hârtie un apartament de 85 de metri pătrați și o valoare cadastrală de peste jumătate de milion de lei, pe care îl avea în folosință de la tatăl său, precum și două automobile de model BMW, deținute prin contracte de comodat.  Potrivit declarației, soția sa activa în acel moment la compania Evilegist Audit SRL, care ulterior și-a schimbat denumirea în Primaudit Company SRL. Firma a fost fondată de Cătălina Clașevici, care este soția lui Andrei Clașevici, fostul coleg al lui Octavian Rău de la Centrul Național Anticorupție. Rău a precizat pentru portalul Anticoruptie.md că va depune declarația de avere și interese personale pentru 2017 în termen de 30 de zile, după cum prevede legea.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) este autoritatea publică centrală care reglementează activitatea în sectoarele comunicații electronice, tehnologia informației și comunicații poștale, asigură implementarea strategiilor de dezvoltare a sectoarelor nominalizate și supraveghează respectarea legislației în domeniu de către furnizorii de pe piețele de comunicații electronice și de servicii poștale.

Anticoruptie.md
17/07/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii