Un membru CSP s-a ales cu un dosar contravențional după ce nu și-a declarat bunurile

Irina Odobescu
11/05/2021
Foto: bizlaw

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a pornit o cauză contravențională pe numele lui Dumitru Pulbere, membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Acesta nu și-a declarat bunurile în 2018. 

Și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional pentru nedepunere și depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Săptămâna trecută, peste 400 de declarații de avere și interese personale ale judecătorilor, pentru anul 2020, depuse pe Portalul Public, au fost distribuite spre verificare inspectorilor de integritate prin sistemul e-Integritate. Dacă se vor constata încălcarea regulilor de completare și depunerea tardivă a acestor declarații, inspectorii de integritate vor demara din oficiu proceduri de control al averii.

Pentru împiedicarea activității ANI, un primar din raionul Basarabeasca urmează să fie amendat. 

În prima săptămână a lunii mai inspectorii de integritate au inițiat patru proceduri de control. Trei verificări vizează posibile conflicte de interese admise de către un primar dintr-un oraș din sud-estul țării, un șef de direcție din Consiliul raional Fălești și un director de grădiniță din raionul Hâncești. În cadrul unei altei investigații figurează un funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași, care s-ar afla și într-o incompatibilitate de funcție.

Irina Odobescu
11/05/2021Become a Patron!

Comentarii