Un nou concurs pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție

Anticoruptie.md
25/04/2018
CSJ. Foto: CIJM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat miercuri, 25 aprilie, un nou concurs pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) după ce trei magistrați care au aspirat la acest post nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a accede la instanța superioară. 

Este vorba despre judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău Oxana Robu, Liubovi Brînza și Anatolie Minciuna. Oxana Robu a fost apreciată de Colegiul de Evaluare a Performanţelor Judecătorilor cu determinativul „excelent”, în timp ce colegii ei au primit calificativul „foarte bine”. Și Colegiul pentru Selecţia şi Cariera Judecătorilor a remarcat-o pe Oxana Robu, notând-o cu cele mai multe puncte dintre cei trei pretendenți la funcția de judecător la CSJ, 83. Liubovi Brînza a fost notată cu 77 de puncte, în timp ce Anatolie Minciuna, cu 75. Niciunul dintre cei trei judecători însă nu a reușit să-i convingă pe membrii CSM că este potrivit pentru a activa la CSJ, astfel încât nimeni nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Anticoruptie.md
25/04/2018
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii