Un nou maraton de vaccinare la Chișinău // Sunt imunizate câte o mie de persoane pe oră

Crina Dumitriu
17/07/2021

Oamenii au format cozi, sâmbătă, la maratonul vaccinării, la Palatul Republicii de la Chișinău. În total, pe parcursul zilei urmează a fi imunizați, cu a doua doză de Sputnik-V, circa 4000 de oameni. La maratonul vaccinări sunt antrenați  250 de lucrători medicali, dar și polițiști și voluntari.

Șeful-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîcă a declarat că în prima parte a zile au fost imunizate aproximativ 1000- 1200 de persoane pe oră. În total, au fost create 30 de linii de imunizare.

Boris Gîlcă a anunțat că, în paralel cu maratonul vaccinării la Palatul Republcii, activează toate cele 70 de puncte de vaccinare din Chișinău, centrul municipal de vaccinare, punctele mobile (troleibuz și autobuz), unde doritorii se pot vaccina cu serurile Astra Zeneca și Johnson&Johnson.

Maratonul este organizat cu suportul Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, Mitropoliei Moldovei, spitalului “Sf. Treime”, USMF “N. Testemitanu”, Centrului de Excelenta in Medicina “R. Pacalo”, Asistentei Medicale de Urgenta (CNAMUP), politiei de ordine publica, voluntarilor de la Centrul municipal de Tineret, subdiviziunilor Primariei mun. Chisinau, administratia Palatului Republicii.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care în Republica Moldova s-a lansat la 2 martie, au fost administrate peste 848 de mii de doze de ser, iar circa 350 de mii oameni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

Crina Dumitriu
17/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii