Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, fostul socialist Vladimir Golovatiuc, este acuzat că ar fi hărțuit sexual o colegă din Ambasada

Anticoruptie.md
29/07/2021
stiri.md

Un nou scandal la Ambasada Republicii Moldova din Moscova îl are ca protagonist pe fostul deputat PSRM și actualul ambasador Vladimir Golovatiuc, care de data aceasta este acuzat că ar fi hărțuit sexual o angajată din cadrul ambasadei.

Portalul deschide.md scrie că Golovatiuc ar fi chemat-o pe o angajată a misiunii diplomatice la el acasă sub un pretext fals. Acesta ar fi așteptat-o gol la el în apartament, astfel că angajata s-a speriat și a încercat imediat să fugă.

„El m-a invitat la reședința dumnealui care este amplasată în incinta ambasadei. Dumnealui avea dubii în privința vestimentației pe care trebuia să o ia la o cină. Când eu am intrat, dumnealui nu avea haine pe el. El m-a întrebat dacă eu știu cum el ar trebui să se îmbrace, după care a încercat să mă cuprindă și m-a întrebat: cum să meargă într-o stare atât de excitată, cum să iasă din casă când trebuie «calmat». Eu m-am eschivat și am reușit să fug din reședință. Îndată după cele întâmplate eu am anunțat colegul de la ambasadă, dar și organele poliției din Rusia. Mă aflam într-o stare de șoc, într-o stare de nervozitate maximă, profund rușinată de ceea ce mi s-a întâmplat. Este inadmisibil acest lucru”, a declarat femeia.

Ea a precizat că ar fi în continuare în stare de șoc. „Sunt urmărită cu priviri de către colegii mei din ambasadă. Dumnealui a răspândit informații denigratoare în privința mea, atât în Rusia, cât și la Chișinău. A declarat că eu sunt o femeie «cu responsabilitate socială scăzută», că am avut comportament inadecvat, că l-am provocat, l-am hipnotizat. Toate aceste minciuni el le spune la Guvern, la MAEIE, la Parlament. Eu mă întorc din misiune cu o pată mare provocată de dumnealui”, menționează victima lui socialistului Golovatiuc.

Pe de cealaltă parte, contactat de deschide.md Golovatiuc a declarat că a revenit la Chișinău pentru că este în vacanță și a refuzat să comenteze acuzațiile despre eventuala hărtuire sexuală pe care ar fi aplicat-o angajatei sale.

„Am revenit în R.Moldova, fiind în concediu. A fost un concediu programat încă în luna iunie, însă din cauza alegerilor parlamentare am fost nevoit să-l amân”, a declarat el.

Instalat în post anul trecut la insistențele lui Igor Dodon, Golovatiuc și-a dat demisia din Parlament, acolo unde era deputat al Socialiștilor (PSRM) pentru a merge la post în Moscova. În circa jumătate de an la post, Golovatiuc a fost în centrul mai multor scandaluri.

Golovatiuc i-a permis lui Dodon să-și filmeze un episod al blog-ului său în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, deși acesta nu mai avea nicio funcție publică, apoi contrabanda cu untura de bursuc în sacii cu poșta diplomatică, și nu în ultimul angajarea șoferului cu permis de conducere falsificat.

Cine este Vladimir Golovatiuc

În martie, fosta majoritate parlamentară Dodon-Șor a înaintat candidatura lui Golovatiuc la funcție de premier al țării. Socialiștii au înaintat candidatura lui Golovatiuc după ce Mariana Durleșteanu, primul lor candidat la funcția de șef al executivului, s-a retras.

Din 2014 până la începutul lui 2021, Golovatiuc a fost deputat din partea PSRM, formațiune la care este și membru al Consiliului Republican. Portalul Anticorupție.md a scris că în anii `80 Vladimir Golovatiuc a fost profesor la catedra de economie politică a Institutului Agricol din Chișinău. În timpul guvernării comuniste, timp de un an a fost director general al Biroului Național de Statistică.

În declarația de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală pentru campania electorală 2019 a indicat că în 2017 a obținut un venit salarial de 119.00 de lei, iar în anul 2018 – 148.000 de lei. Indemnizația de deputat pentru acești doi ani a constituit peste 135.000 de lei. Din vânzarea unei mașini deputatul a obținut 6.400 de dolari.

Deține în conturi bancare peste 9.200 de euro, 7.000 de dolari și 150.000 de lei. În 2017, și-a cumpărat mașină în valoare de 16.900 de dolari, un Renault Kadjar.

Anticoruptie.md
29/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii