Un parlamentar, un secretar de stat și mai mulți procurori, vizați de controalele ANI

Ilie Gulca
28/09/2020

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a demarat între 21 și 25 septembrie 2020 controlul averii unui deputat, a unui conducător interimar de penitenciar. Totodată, inspectorii de integritate au demarat controale în cazul unui președinte de raion și doi primari din raionul Cahul și Criuleni pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

„Inspectorii de integritate au întocmit trei procese-verbale cu privire la contravenție pe numele unor procurori din Procuratura Chișinău și Rezina. La fel, săptămâna trecută, inspectorii de integritate au stabilit amenzi în cuantum de peste 10.000 de lei”, se menționează într-un comunicat al autorității.

Angajații ANI au depistat conflicte de interese în cazul unui președinte de raion, unui conducător de întreprindere municipală din Briceni, a doi primari din raioanele Cahul și Criuleni, și al unui director de liceu și gimnaziu din raioanele Glodeni și Cahul. Conflicte de interese au mai fost depistate în cazul unui angajat al Spitalului raional Anenii Noi, a doi angajați din primăriilor Ciorești din raionul Nisporeni. De asemenea, un procuror din Procuratura Cahul, un inspector din cadrul ANSA, un consilier din cadrul Primăriei Stăuceni și un director de gimnaziu din raionul Glodeni nu au depus sau au depus târziu declarațiile de avere și interese personale.

Aceleași nereguli au fost înregistrate în cazul a trei procurori în Procuratura municipiului Chișinău și Rezina, un inspector din cadrul Inspecției de Stat în Construcții, un consilier din Consiliul orașului Durlești, Chișinău și un director de gimnaziu din raionul Glodeni

ANI a anunțat că a întocmit șase procese-verbale cu privire la contravenție pe numele unui fost secretar de stat și al unui procuror din Procuratura CahulAu mai fost înregistrate incompatibilități la trei angajați ai primăriilor satelor Taraclia de Salcie, Bădicul Moldovenesc din raionul Cahul și satul Bardar, raionul Ialoveni.

Ilie Gulca
28/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii