Un polițist, pe banca acuzaților, după ce a lovit cu mașina o femeie și a fugit de la locul accidentului

Ilie Gulca
21/04/2021

Un subofițer superior din cadrul Direcției patrulare a Centrului Inspectoratului Național de Securitate Publică al Ministerului Afacerilor Interne va compărea pe banca acuzaților după ce a lovit cu mașina o femeie pe o trecere de pietoni și a părăsit locul accidentului. Bărbatul a fost reținut și, după ce a fost supus testului de alcoolemie, i s-a depistat o concentrație mare de alcool.

El este învinuit de „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiuni săvârșite în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”.

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a trimis dosarul în judecată. „Tragicul accident s-a produs în seara de 13 ianuarie curent, pe strada Socoleni din Chișinău. Inculpatul a lovit cu mașina o femeie care traversa regulamentar drumul pe o trecere de pietoni. Imediat după impact, polițistul a părăsit locul accidentului rutier găsit. Impactul s-a dovedit a fi fatal pentru victimă. Aceasta a deceda în urma leziunilor incompatibile cu viața. Femeia avea 36 de ani și era mamă a patru copii minori”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina. Deși procurorii au insistat la prelungirea arestului preventiv pe numele acestuia, magistrații i-au înlocuit măsura cu în arest la domiciliu.

În prezent, bărbatul nu mai lucrează în cadrul MAI, fiind dat afară în urma celor întâmplate. El riscă până la zece ani închisoare.

Ilie Gulca
21/04/2021

Comentarii