Un primar din raionul Hâncești, care a încheiat contracte de achiziție cu firma fratelui său, a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate

Anticoruptie.md
30/09/2020

Autoritatea Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către primarul comunei Drăgușenii Noi din raionul Hâncești, Petru Gonța. Acesta a încheiat contracte de achiziție cu firma fondată de fratele său. 

În cadrului controlului, inspectorii de integritate au constatat că, aflându-se în calitate de primar, Petru Gonța a emis acte administrative și a încheiat direct acte juridice cu fratele său, care figurează în calitate de fondator și administrator într-o firmă. Potrivit actului, în total au fost semnate și încheiate 25 de documente, dintre care două facturi în sumă de peste 50 de mii de lei, pentru anumite lucrări executate de către firma fratelui, în perioada martie – mai 2019.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, primarul riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar pentru o perioadă de trei ani.

Anticoruptie.md
30/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii