Un procuror, beneficiar de donații de zeci de mii de euro de la socri, numit la șefia unei procuraturi raionale

Anticoruptie.md
11/05/2020

Procurorul Vasile Ciubotaru a fost desemnat în calitate de candidat la șefia Procuraturii raionului Telenești. Decizia a fost luată la 7 mai, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor. Ciubotaru urmează să fie confirmat prin ordinul procurorului general. În ultimii opt ani, omul legii a indicat donații de zeci de mii de euro primite drept de la socri.  

Vasile Ciubotaru este procuror-șef al Procuraturii raionului Telenești din 2014, iar acum a candidat pentru un nou mandat. Începând cu 2012, în fiecare declarație de avere făcută publică, Ciubotaru indică sume generoase primite drept donație de la părinții soției sale, care de asemenea este procuroră. 

Astfel, în 2012, acuzatorul de stat a raportat o donație în mărime de 55 de mii de lei, în 2013 acesta a primit 5.059 de euro cu titlu de donație și cadouri la cumetria copilului în mărime de 4.500 de euro. În 2014, procurorul a beneficiat de donații în mărime de 5.900 de euro, în 2015 - de 10.070 de euro, iar în 2016 a primit de la socri donații de 6.000 de euro. Un an mai târziu omul legii a obținut donații în mărime de 6.000 de euro, în 2018 - de 9.480 de euro, iar anul trecut, Ciubotaru a beneficiat de donații în mărime de 9.500 de euro.

Conform ultimei declarații de avere și interese personale, Vasile Ciubotaru are în propretate două terenuri intravilane, două apartamente, un loc de parcare și o debara.

Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat în aceeași ședință șefii mai multor procuraturi raionale.

  1. Vladislav Guzic - procuror-șef al Procuraturii raionului Ștefan-Vodă;
  2. Vitali Cebotari - procuror-șef al Procuraturii raionului Cahul;
  3. Vasile Ciubotaru - procuror-șef al Procuraturii raionului Telenești;
  4. Valentin Baidaus - procuror-șef al Procuraturii raionului Florești;
  5. Viorel Tureac - procuror-șef al Procuraturii raionului Drochia;
  6. Anatolie Banaru - procuror-șef al Procuraturii raionului Dondușeni.
Anticoruptie.md
11/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii