Un procuror care și-a tăinuit averea vrea să ajungă judecător

Mariana Colun
27/07/2019
Foto: ziarulnational.md

Procurorul Ruslan Popov, șeful Secției analiză criminologică din cadrul Procuraturii Generale, care și-a tăinuit, timp de șapte ani, averea de milioane, vrea să acceadă în funcția de judecător. El a depus o cerere la CSM pentru a fi evaluat de Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor și de Colegiul pentru selecţie și cariera judecătorilor. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii urmează să ia o decizie în cadrul ședinței din 30 iulie.

Ruslan Popov a fost șef interimar la Procuratura Anticorupție în 2013. El însă a fost suspendat pentru scurt timp din funcţia respectivă, după ce a fost pornit pe numele său un dosar penal pentru că nu a declarat, timp de aproape șapte ani, o casă de milioane din Mileştii Mici

Anticoruptie.md a scris că Popov a reuşit să scape de pedeapsa penală şi, în octombrie 2014, a fost numit adjunct al şefului Procuraturii Ciocana, iar în 2016 – şef al instituţiei respective. Până la 19 decembrie 2017, a fost timp de patru ani membru al Consiliului Superior al Procurorilor. În octombrie 2017, a fost desemnat membru al Grupului de monitorizare a Strategiei Naţionale de Integritate pentru 2017–2020. 

Cumătru cu Valeriu Gurbulea, fost procuror general în perioada guvernării comuniste, Ruslan Popov a condus, începând cu 2010, până în ianuarie 2013 Direcţia control al urmăririi penale şi asistenţă metodică din cadrul Procuraturii Generale. 

Mariana Colun
27/07/2019Follow us on Telegram

Comentarii