„Unica tensiune este ziua posomorâtă de afară”. Guvernul comentează așa-zisul congres din zona transnistreană

Anticoruptie.md
28/02/2024
Colaj CIJM

Reprezentanții autorităților constituționale de la CHișinău au comentat organizarea de către liderii pretinși de la Tiraspol a așa-zisului congres a deputaților de toate nivelurile. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, nu există riscuri  ca situația din regiune să se înrăutățească. De altă parte, presa afiliată Tiraspolului scrie că cei care au venit la congres vor adopta o rezoluție privind situația social-politică din regiune pe care o vor transmite reprezentanților Chișinăului în procesul de negocieri.  

„Nu există pericole de escaladare și destabilizare. Este o altă campanie prin care se încearcă isterizarea societății. Nu vedem pericole de destabilizare. Unica tensiunea a zilei de astăzi este ziua posomorâtă de afară”, a menționat Daniel Vodă cu referire la așa-zisul congres.

În același timp, presa de la Tiraspol scrie că va fi adoptată o rezoluție care va fi transmisă Chișinăului. Deocamdată, informațiile precum că participanții  ar putea solicita alipirea la Rusia a regiunii transnistrene nu și-au găsit confirmare. 

Anticoruptie.md
28/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii