„Vedeți ce se întâmplă pe piața produselor petroliere?”. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va contesta rezultatele alegerilor

Ilie Gulca
15/07/2021
Președintele PSRM, Igor Dodon. Foto: newsmaker.md

Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va contesta rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a suferit o înfrângere categorică în acest scrutin, acumulând 27,17 la sută din sufragii.

„De ce să contestăm, ca să lungim procesul? Din contra, noi suntem interesați să fie învestit cât mai rapid Guvernul, nu este un interes politic, ci sunt interesele cetățenilor. Executivul trebuie să înceapă să activeze cât mai repede. Vedeți ce se întâmplă pe piața produselor petroliere, în agricultură unde sunt pierderi de 220 de milioane”, a declarat Dodon.

Deputații PSRM și PCRM au anunțat că vor crea în viitorul parlament o singură fracțiune – Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Conform rezultatelor scrutinului, mandatele de deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a se distribuie în felul următor: PAS – 63, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 (PSRM – 22 și PCRM – 10) și Partidul Șor – 6.

Astfel, după validarea mandatelor, vor fi trei fracţiuni parlamentare – PAS, PSRM și PCRM şi Partidul Şor.

Ilie Gulca
15/07/2021Become a Patron!

Comentarii