„Vedeți ce se întâmplă pe piața produselor petroliere?”. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va contesta rezultatele alegerilor

Ilie Gulca
15/07/2021
Președintele PSRM, Igor Dodon. Foto: newsmaker.md

Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va contesta rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a suferit o înfrângere categorică în acest scrutin, acumulând 27,17 la sută din sufragii.

„De ce să contestăm, ca să lungim procesul? Din contra, noi suntem interesați să fie învestit cât mai rapid Guvernul, nu este un interes politic, ci sunt interesele cetățenilor. Executivul trebuie să înceapă să activeze cât mai repede. Vedeți ce se întâmplă pe piața produselor petroliere, în agricultură unde sunt pierderi de 220 de milioane”, a declarat Dodon.

Deputații PSRM și PCRM au anunțat că vor crea în viitorul parlament o singură fracțiune – Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Conform rezultatelor scrutinului, mandatele de deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a se distribuie în felul următor: PAS – 63, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 (PSRM – 22 și PCRM – 10) și Partidul Șor – 6.

Astfel, după validarea mandatelor, vor fi trei fracţiuni parlamentare – PAS, PSRM și PCRM şi Partidul Şor.

Ilie Gulca
15/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii