Cum a ajuns Aliona Nesterov şefă-adjunctă la Procuratura Anticorupţie // Veronica Dragalin a propus alte candidaturi

Julieta Saviţchi
10/09/2022
Captură de la şedinţa CSP din 09.09.22

Acuzatoarea Aliona Nesterov, confirmată vineri de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) ca şef-adjunct al Procuraturii Anticorupţie, nu a fost propusă la funcţia respectivă de către Veronica Dragalin. Şefa Procuraturii Anticorupţie a înaintat alte două candidaturi pentru singura funcţie de şef adjunct al instituţiei.

Viorica Dragalin i-a propus pentru funcţia respectivă pe procurorii anticorupţie Octavian Iachimovschi şi Alexandru Cernei. Un membru CSP a înaintat candidatura Alionei Nesterov care, poitrivit surselor din Consiliu, „a fost agreată de Veronica Dragalin”.

Solicitat de reporterii Anticorupţie.md, Andrei Cebotari, membru al CSP a confirmat că au fost trei candidaţi pentru o funcţie de şef adjunct al Procuraturii Anticorupţie.

„La numirea adjuncților la procuraturile specializate, procurorii șefi pot veni cu anumite opinii. Ele însă au rol consultativ. Au fost 3 propuneri, două din partea Veronicăi Dragalin, iar una din partea CSP. În urmă deliberări, Nesterov a acumulat cel mai mare număr de voturi, iar celelalte două candidaturi au decăzut automat”, ne-a explicat Cebotari.

Aliona Nesterov se numără printre persoanele care au depus cereri pentru a obține licența de avocat fără a trece examenul de calificare.

Portalul Anticoruptie.md a scris că numele procurorei Nesterov a figurat în investigația  Centrului de Investigații Jurnalistice Săracii” procurori cu apartamente, case și zeci de mii de euro donați de părinți și rude” în care se arată că aceasta a primit mai multe donații de la rude care lucrează în străinătate. Tot în donaţie i-a fost oferit acuzatorei, în 2014, şi apartamentul cu suprafaţa de 63,6 metri pătraţi, estimat la 377.028 lei.

Julieta Saviţchi
10/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii