Vettingul, fără un membru// Maria Giuliana Civinini, demisionează din funcție

Anticoruptie.md
29/03/2024
captura video

Membra Comisiei Vetting, Maria Giuliana Civinini, demisionează din funcție. Anunțul a fost făcut vineri, 29 martie, de Comisia Vetting cu precizarea că au fost trasnsmise notificările de rigoare către responsabili. Membra comisiei intenționează să plece în demisie din data de 15 mai 2024. 

Potrivit Comisiei Vetting, membra Maria Giuliana Civinini a notificat Președintele Parlamentului, Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități și Președintele Comisiei Vetting despre intenția sa de a demisiona din 15 mai 2024.

„Într-o scrisoare adresa Parlamentului, doamna Civinini a declarat că a fost o onoare să facă parte din Comisia Vetting și că este recunoscătoare pentru această oportunitate”, se menționează în comunicatul Comisiei de evaluare internațională.

Maria Giuliana Civinini este judecătoare în demisie cu peste 40 de ani de experiență în sistemul judiciar italian, inclusiv în calitate de președinte al Tribunalului din Pisa și membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Președintele Comisiei, Scott Bales, ia mulțumit doamnei Civinini pentru contribuția sa în activitatea Comisiei Vettingi, a început cu adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei și a tuturor procesului de evaluare.

În acest context, Parlamentul urmează să numească un nou membru în Comisia Vetting.

Anticoruptie.md
29/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii