Vicepreședintele PDM, Pavel Filip, a semnat un decret privind desfășurarea alegerilor anticipate la 6 septembrie

Anticoruptie.md
09/06/2019

Vicepreședintele PDM, Pavel Filip, desemnat de Curtea Constituțională să asigure interimatul funcției de președinte, a semnat un decret privind desfășurarea alegerilor parlamentare la data de 6 septembrie 2019.

"Curtea Constituţională a constatat prin decizia de astazi ca preşedintele refuză sa-şi îndeplinească atribuţiile încălcând Constituţia. CC l-a suspendat din funcţie. Nu este pentru prima dată. Se vede că a devenit o tradiţie pentru Igor Dodon să încalce Constituţia. V-am invitat astăzi pentru a semna decretul de stabilire a anticipatelor pe 6 septembrie. Să reuşim cu toţii să ne pregătim să petrecem un scrutin transparent, obiectiv", a argumentat Pavel Filip.

Filip i-a transmis un mesaj și președintelui Igor Dodon, suspendat în această dimineață de către Curtea Constituțională, în care îi cere să demisioneze. ”Acest apel este către Igor Dodon. Demisia lui este absolut necesară şi firească după ce întreaga ţară a vazut cum este gata sa-şi tradeze ţara şi recunoaşte ca PSRM este finanțată din partea Rusiei. Trebuie să poarte responsabilitate politică pentzru trădare de ţară", a spus fruntașul PDM.

Totodată, Pavel Filip a făcut apel la calm și le-a sugerat politicienilor să accepte anticipatele: ”Fac apel la politicieni să nu forţeze punerea în aplicare a acestui plan care întruneşte elementele unei lovituri de stat. Mergem în anticipate".

Amintim că la sfârșitul anului 2018, înainte de alegerile parlamentare, Partidul Democrat a promovat în componența Curții Constituționale trei judecători din rândurile partidului sau apropiați formațiunii.  PDM a mai schimbat mai mulți șefi ale principalelor instituții de stat. 

 

Anticoruptie.md
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii