Viceprim-ministrul Andrei Năstase face apel către angajații structurilor de Poliție și alte instituții publice să se conformeze cerințelor Guvernului nou-format

Anticoruptie.md
10/06/2019

Viceprim-ministrul, ministru la Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a chemat, în deschiderea primei ședințe a Guvernului, subdiviziunile de Poliție și alte struturi de stat să se conformeze Executivului nou-ales. 

Redăm mai jos integral apelul viceprim-ministrului:    

„Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, Domnilor polițiști,

În calitatea cu care am fost investit de Parlamentul legitim ales al Republicii Moldova, cea de Ministru al Afacerilor Interne și viceprim-ministru în cabinetul condus de primul-ministru Maia Sandu, fac un apel către toți cei care și astăzi, după 48 de ore de la investirea guvernului din care fac parte, refuză să permită transferul legitim de putere către popor. Având în vedere circumstanțele evidente care prezintă în cel mai limpede mod faptul că o minoritate politică împiedică exercitarea puterii legitime a poporului din Republica Moldova prin deputații săi aleși la scrutinul din 24 februarie 2019, fac un apel către fiecare cetățean să refuze orice provocare din partea rămășițelor regimului criminal al lui Vladimir Plahotniuc și să zădărnicească, prin atitudinea lor, escaladarea tensiunilor acumulate în ultimii nouă ani de zile.

În egală măsură, atrag atenția tuturor celor care se poziționează prin acțiunile sale de partea regimului Plahotniuc, care a organizat o veritabilă lovitură de stat prin complicii săi aflați încă în fruntea structurilor de forța ale statului că această situație nu mai poate continua, iar cei care vor răspunde în fața legilor acestei țări vor fi tocmai cei care, din naivitate sau constrânși, sunt dispuși încă să servească pe ultimul dictator din Europa dovedit în aceste zile prin acțiunile sale concertate. Mai mult decât atât, miniștri cabinetului condus de doamna Maia Sandu, aflați în legături permanente cu cancelariile occidentale și cu instituțiile Uniunii Europene, sprijină prin răbdarea și înțelepciunea de care dau dovadă, preocuparea partenerilor noștri de dezvoltare pentru zădărnicirea oricărei forme de violență pe care o caută Plahontniuc pentru dezstabilizarea întregii situații din țară și a regiunii de la frontiera de Est a Uniunii Europene.

Fac un apel către toți polițiștii din Republica Moldova, către polițiștii cinstiți față de profesia lor și față de poporul căruia i-au jurat credință în fata drapelului Moldovei. Vă rog să nu vă compromiteți, așa cum au făcut-o deja parte dintre comandanții voștri. Vă rog să înțelegeți că nici o instituție aflată în slujba regimului, cel mai bun exemplu fiind Curtea Constituțională, nu se poate plasa deasupra legii fundamentale a statului, deasupra Constituției Moldovei. Nu fiți victimele dezinformărilor și manipulărilor la care știu sigur că unitățile militare sunt astăzi supuse.

Vă rog să vă gândiți la familiile voastre și la copiii voștri și să înțelegeți că teama nu vă poate face viața mai bună, ci doar cinstea, onoarea, curajul și asumarea. Recunoașteți și respectați legile țării și deciziile legitime ale Parlamentului Moldovei, așa cum toți partenerii noștri de dezvoltare au făcut-o în ultimele ore. Plahotniuc este singur în fața lumii civilizate.

Toata lumea a înțeles cine este si ce are de gând să facă! Părinții, frații sau copiii noștri sunt stabiliți în țările civilizate ale Europei, o Europă care recunoaște, fără echivoc, Guvernul Maia Sandu și autoritatea acestuia pe teritoriul Republicii Moldova. Aveți încă răgaz să vă plasați de partea poporului, de partea celor care vor cu adevărat să facă din Moldova o țară normală, o țară de unde oamenii nu mai pleacă, ci se întorc.

Nici unul dintre voi, domnilor polițiști, nu este ca Vladimir Plahotniuc. Voi nu ați furat și nu ați mințit, voi nu ați sărăcit țara și nu ați depopulat-o prin deciziile voastre. Voi ați depus un jurământ și aveți de crescut niște copii. Vreți o viață normală în propria voastră țară. Vă garantăm și vă garantez acest lucru! Domnilor primari, veniți lângă guvernul legitim al Moldovei! Scrieți istoria alături de oamenii liberi ai Moldovei.

Vă așteptăm pe toți, fără nici un fel de excepție! Oamenii pe care-i conduceți vor liniște și libertate, nu vor teroare, nu mai vor să fie amenințați că-și pierd locul de muncă, nu vor să mai fie cărați cu autobuzele, nu mai vor să fie stăpâniți! În încheiere, transmit tuturor cetățenilor Moldovei îndemnul de a avea încredere în Guvernul Maia Sandu și în deciziile pe care acesta le va lua în continuare.

Iar tuturor celor care încă mai cred că în secolul XX, în Europa, există un popor care va accepta jugul unui miliardar mafiot și criminal, le spun cu fermitate că se înșeală amarnic. Înseamnă că nici acum, în ultimul ceas, acești oligarhi și infractori nu au reușit să-i cunoască cu adevărat pe moldoveni și pe cei pe care aceștia i-au trimis în Parlament.

Înapoi, Moldova nu se va mai întoarce! Niciodată!

Vă mulțumesc!”

Anticoruptie.md
10/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii