VIDEO // Andrei Năstase: „În noaptea asta ar putea avea loc arestări” // Procuratura Generală infirmă

Anticoruptie.md
08/06/2019

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat presei că în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Chișinău, ar putea avea loc arestări și deschiderea unor dosare penale pe numele unor deputați care au votat azi învestirea Guvernului și mai multe documente importante. Declarații similare a făcut în timpul zilei și președintele Igor Dodon.   

„Noi vom continua, nu vom ceda. Nu facem nimic alceva decât vrem să punem capăt dezmățului la care am fost supuși în ultima perioadă de timp”, a declarat Andrei Năstase. „La MAI s-a creat o celulă de criză, care pregătește ceva. Eu le propun să capituleze. Același lucru se întâmplă acum la Ministerul Finanțelor și la alte instituții”, spune Năstase.  

Deputatul socialist Ivan Ceban a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook atunci când a ajuns acasă, după ședința Parlamentului: „Am ajuns acasă, dacă vreți sa ne arestați va rog sa nu treziți copiii!”.

Procuratura Generală a venit cu un mesaj despre informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora noaptea aceasta sunt posibile rețineri și intentarea dosarelor penale, inclusiv pe numele deputaților: „În legătură cu multiplele declarații apărute recent în spațiul public despre pretinse cauze penale pornite în privința unor parlamentari și eventuale rețineri ale acestora, Procuratura Generală dezminte aceste informații false și face apel către mass-media din republică să nu tirajeze informații neverificate pentru a se evita manipulările și speculațiile în acest sens”, se menționează în mesajul Procuraturii.

Anticoruptie.md
08/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii